Sivusto on suunniteltu tavallisille selaimille, jotka noudattavat sovittuja web standardeja. Sivuja on kuitenkin mahdollista lukea vanhoillakin selaimilla.


Ahlströmin alakoulu
Peda.net
-verkkopalvelu

Peda.net verkkoalusta

Helmi

Helmi-oppilashallinto

Edumerikarvia
O365-pilvipalvelu

Edumerikarvia O365

KiVa Koulu
-hanke

Kiva koulu -hanke


Merikarvian koti- ja kouluyhdistys
Vanhemmisto ry

Merikarvian alakoululla on toiminut vireä Vanhemmisto -yhdistys 20 vuotta. Poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton yhdistys perustettiin vuonna 1991. Yhdistyksen tarkoitus on edistää vanhempien ja koulun välistä yhteistoimintaa, tukea koteja ja koulua niiden pyrkimyksissä luoda lapsille hyvä kasvu- ja oppimisympäristö sekä edistää lasten tasapainoista ja monipuolista kehitystä.

Kaikki jäsenmaksun maksaneet alakoulun oppilaiden huoltajat kuuluvat vanhemmistoon. Jäsenmaksun keräys suoritetaan reissuvihkojen välissä jaettavien tiedotteiden ja kirjekuorten avulla. Syyskokouksessa vahvistetaan vuosittain jäsenmaksun suuruus, joka on viime vuosina ollut viisi euroa henkilöltä. Kerätyt varat jaetaan yhdistyksen kautta suoraan oppilaiden hyväksi.

Vanhemmisto järjestää erilaisia tempauksia, tapahtumia ja juhlia, joista saadut tuotot ohjataan lyhentämättöminä oppilaiden virkistys- ja liikuntatapahtumiin sekä erilaisiin yleishyödyllisiin tapahtumiin. Vuosittain yhdistys kustantaa 1.-2. luokkien luokkaretket ja osallistuu koulun järjestämien kulttuuritapahtumien matkakustannuksiin. Lukuvuoden 2009-2010 aikana vanhemmisto on mm. järjestänyt makkaranmyyntiä joulunavajaisissa, hauskan talviliikuntatapahtuman Rysällä ja vappupallojen myyntiä. Vanhemmisto on jakanut lapsille todistusten jaon yhteydessä jouluna tai keväällä pienet hyödylliset lahjat sekä lahjoittanut keväällä rahaa stipendejä varten.

Vanhemmisto kokoontuu yhdessä opettajien kanssa opettajien huoneessa noin neljästä viiteen kertaa vuodessa järjestettävien tapahtumien, koulutusten ym. määrästä riippuen. Kaikki jäsenet ovat aina tervetulleita mukaan kokouksiin, joista ilmoitetaan reissuvihkojen tiedotteissa ja Merikarvialehden Menojaki olis -palstalla. Syys- ja lokakuun taitteessa pidetään yhdistyksen virallinen syyskokous, jossa käydään läpi hallituksen jäsenten mahdolliset muutokset, esitetään yhdistyksen vuosikertomus, tilit ja tilintarkastajien lausunto, vahvistetaan jäsenmaksun suuruus ja talousarvio ym. viralliset asiat.

Jos haluat vaikuttaa ja olla mukana lasten koulunkäyntiin liittyvissä asioissa, vanhemmisto on tarkoitettu juuri sinulle!

Lisätietoja antavat mielellään:
puheenjohtaja Marika Luoma, puh: 044-711 4321
sihteeri Sanna Niittyniemi, puh: 040-589 0877